Frusen mockaparfaittårta

Frusen mockaparfaittårta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10 bitar

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg

Fyllning:
4 dl Vispgrädde
1 msk kakao
1 ½ msk snabbkaffepulver
½ dl florsocker
1 äggula
50 g blockchoklad

Gör så här

Riv mandelmassan, rör i äggen och bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Grädda i 175ºC ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, siktad kakao, kaffepulver och florsocker. Vispa tills det blir tjockt, rör i äggulan.

Bred grädden över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen i minst 3 timmar. Lossa formens kant. Garnera tårtan med flagad blockchoklad.
Visningar:
781
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Fransk mockapar
över 2 månader
Frusen mockapar
över 2 månader