Frusen nougattårta

En underbar dessert för den som tycker om nougat! Nästan som glasstårta med en läcker botten av mandelmassa.

Betyg (3 röster)
Antal personer
5-7

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
1 msk kakao

Fyllning:
125 g nougat
75 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
2 äggulor
ev. 1 msk mjölk eller grädde

Gör så här

Smält nougat och choklad försiktigt över vattenbad och låt sedan svalna ordentligt.
Riv under tiden mandelmassan och knåda in kakaon. Kavla mellan plastfolie och tryck fast i botten på en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter.
Vispa äggvitorna till hårt skum, och sedan grädden något lösare. Rör ner gulorna i nougatsmeten.
Om gulorna koagulerar trots att smeten är tillsräckligt kall kan du göra den lösare med 1 msk mjölk eller grädde. Vänd försiktigt ner grädden i nougatsmeten och sedan äggvitorna. Häll allt i formen och frys i minst 6 timmar.
Låt tina ca en halvtimme före servering.
Visningar:
3619
Sparat:
110

LIKNANDE RECEPT

Nougattårta recept
Vecko-Revyns no..
av Annras
över 2 månader
Choklad- och no..
av Bones
över 2 månader
Monas nougattår
över 2 månader
Nougattårta
över 2 månader
Nougattårta
över 2 månader
Fryst nougattår
av Fin
över 2 månader