Frusen rabarbertårta med jordgubbar

Lite omständig att göra...men ack så god...

Betyg (8 röster)
Antal personer
10 st
Frusen rabarbertårta med jordgubbar

Ingredienser

Digestivekexbotten:
8 Digestivekex
2 msk strösocker
50 g smör, smält

Rabarberfyllning:
3 medelstora rabarber, i bitar
1/2 dl strösocker
1/2 citron, saft
1 msk vatten

Citroncrèmefyllning:
3 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
2 citroner, finrivet skal och saft
2 dl Milko Vispgrädde
2 dl Milko Crème Fraiche

Tillbehör:
jordgubbar

Gör så här

Digestivekexbotten
Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör.
Krossa kexen i en mixer.
Tillsätt socker och smält smör.
Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked.
Grädda i ugn på 175°C, ca 5 minuter.

Rabarberfyllning
Blanda rabarberbitarna i en rostfri kastrull med socker, citron och vatten.
Koka tills rabarbern känns mjuk, ca 5 minuter.
Låt kompotten kallna.

Citroncrèmefyllning
Vispa äggulor och socker lätt.
Tillsätt citronskal och saft.
Vispa grädde och äggvitor var för sig.
Vänd i crème fraiche, grädde och sist äggvitorna i smeten.
Varva citroncrèmefyllning och rabarberfyllning i tårtformen och sätt in den i frysen ca 5–6 timmar.

Tillbehör
Servera tårtan med färska jordgubbar.
Visningar:
13981
Sparat:
377

LIKNANDE RECEPT

Rabarbertårta
över 2 månader
Kokosrabarbertå
över 2 månader
Min rabarbertår
över 2 månader
Carte d’Or smul
av Lolan
över 2 månader
Himmelsk Rabarb
över 2 månader
Rabarbertårta m
av MrsC
över 2 månader