Frysen jordgubbscheesecake

Det här blev jag bjuden på av en arbetskamrat. Himla gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

Knappt 1 paket Hobnobs havrekex , 300 g
1 msk olja , t . ex . solros- eller majsolja
3 ägg
200 g färskost (Ängsgården eller Philadelphia)
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 apelsin
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
1/2 msk vit sirap
4 msk Grand Marnier eller konjak

Gör så här

Stöt eller smula sönder kexen. Olja in en kakform, cirka 24 cm i diameter, och strö hälften av kexsmulorna i botten.

Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet. Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa äggvitorna vita och pösiga för sig och vispa sedan grädden.

Blanda färskostsmeten med äggvitor och vispgrädde. Mosa jordgubbarna tillsammans med vit sirap och Grand Marnier eller konjak. Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö sist över resten av kexsmulorna.

Täck formen och frys minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar före servering och låt den sedan stå framme en stund. Stjälp upp och dekorera med färska jordgubbar.
Visningar:
2425
Sparat:
25
Jordgubbscheese..
av ros
över 2 månader
Jordgubbscheese
av Queenie
över 2 månader
Jordgubbscheese
av ros
över 2 månader
Jordgubbscheese
av Maahl
över 2 månader
Jordgubbscheese
över 2 månader
Jordgubbscheese
av tina62
över 2 månader