Fryst creme fraiche-tårta

En frisk tårta som passar bra som dessert

Betyg (5 röster)
Antal personer
8 st
Fryst creme fraiche-tårta

Ingredienser

2 äggvitor
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
1 liten citron
2 dl creme fraiche
4 digestivekex (smulade)

Gör så här

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda äggulorna med socker, vanillinsocker, det rivna skalet och saften av citronen med creme fraiche. Vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Blanda väl (försiktigt).

Häll blandningen i en form (1½ liter) gärna med löstagbar botten. Botten ska vara täckt med hälften av de smulade kexen. Resten strös över smeten. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen.

Efter fyra timmar är tårtan genomfrusen och klar att servera. Låt gärna tina en halvtimme innan servering.
Visningar:
9375
Sparat:
211

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader