Fryst moccatårta

God

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
1 msk vanillinsocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
½ dl florsocker
1 ½ msk snabbkaffe utrört i
1 msk hett vatten
2 äggulor
25 g riven blockchoklad till garnering

Gör så här

Riv mandelmassan grovt på rivjärn tillsätt ägg, kakao och vanillinsocker och rör kraftigt till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant ca 23 cm i diam och grädda kakan i 175 grader i ca 20 min låt den kallna i formen.
Vispa grädden med florsocker rör ner kaffe och äggulor bred grädden över kakan i formen spritsa gräddstjärnor och gör ett mönster i grädden med hjälp av en gaffel.
Täck formen med folie och ställ den i frysen i minst 3 timmar tag bort den löstagbara kanten strö riven choklad över och låt den stå i rummstemeratur ca 20 min före servering.
Visningar:
1795
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Moccatårta recept
Moccatårta
av Lena54
över 2 månader
Moccatårta
över 2 månader
moccakräm
av ica238
över 2 månader
Kaffetårta
över 2 månader
Choklad- och mo..
av Fin
över 2 månader