Fudgekaka

Gott till efterätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 28 bita

Ingredienser

200 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vanillinsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin

Gör så här

Klä en långpanna ca 35x 20 cm med smörpapper.
Smält matfettet i en kasrull och tag den av värmen rör ner socker och ägg blanda ihop de torra ingedienserna i en skål rör ner dem och arbeta massan slät bred ut jämt i långpannan och grädda kakan i 175 grader i ca 15-20 minuter vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakpappret fastnar botten i pappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att dra av pappret låt kakan kallna.
Blanda alla ingredienserna utom matfettet i en kasrull till glasyren tänk på att bryta blockchokladen i mindre bitar låt massan koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter.
Tag av från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar bred glasyrn över kakan ställ den kallt att stelna.
Skär upp kakan i rutor och servera med en klick vispad grädde.
Visningar:
4263
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Fudgekaka recept
Chokladfudgekak..
över 2 månader
Fudgesnittar
av Queenie
över 2 månader
Kolafudge med c
över 2 månader
Fudgekaka med d
av zonale
över 2 månader
Choklad-Fudgeka..
av MrsC
över 2 månader
Fudgepaj med sp
av MrsC
över 2 månader