Fullkornsbröd

Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 bröd
Fullkornsbröd

Ingredienser

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Strö över lite rågkross.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Visningar:
2305
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Fullkornsbröd recept
Fullkornsbröd, ..
av karhed
över 2 månader
Krämig kyckling
över 2 månader
Varvade laxsnit
över 2 månader
Enkelt fullkorn
av kisax
över 2 månader
Tobbes skånska
över 2 månader
Enkelt fullkorn
över 2 månader