Fullkornsbullar

Bakade dessa bullar som tilltugg till paj när min son fyllde år.
Goda och nyttiga även till frukost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20-30 st

Ingredienser

1 hg jäst
1 l. vatten fingervarmt
1 tsk salt
0,5 dl farinsocker
50 gr smör/margarin
0,5 dl linfrö
1 dl solroskärnor
2,5 dl grahamsmjöl
5 dl dinkelmjöl
ca 14dl fullkornsvetemjöl (eller hälften vetemjöl special)
50 gr krossade valnötter

sesamfrö

Gör så här

Smula jästen och rör ut med lite vatten, tillsätt resten av vattnet, salt, farinsocker och smöret i småbitar. ta i mjölsorterna och nötter och arbeta i maskin 5 min (eller 10 min för hand) tills degen är smidig (degen ska vara lite kladdig). Jäs under handduk i ca 30 min. Kör degen kort stund och häll upp på mjölat bakbord och gör släta bullar i valfri storlek med hjälp av mjölade händer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Jäs i 20-30 min.
Pensla med vatten och strö ev. på sesamfrön
Grädda i 225 grader 7-10 min
Visningar:
3138
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Soppa på rostad
av Queenie
över 2 månader
Macka med skink
av Queenie
över 2 månader
Örtkryddade ham
av Queenie
över 2 månader