Fusilli med rökt lax

En lyxig och enkel rätt som passar som förrätt eller med en sallad som huvudrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g torkad fusilli
55 g smör
1 liten gul lök, finhackad
6 msk torrt, vitt vin
4 1/4 dl grädde
salt och peppar
225 g rökt lax
2 msk klippt färsk dill
1-2 msk citronsaft

Till garnering:
1/2 citron
Färska dillvippor

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret under tiden i en tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och fräs den på svag värme i 5 minuter eller tills den mjuknat. Rör om då och då.
Tillsätt vinet, koka upp och låt koka tills det hela reducerats till en tredjedel. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Koka upp, sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i 2 minuter eller tills den tjocknat något. Skär den rökta laxen i bitar och rör ner dem i såsen tillsammans med dill och citronsaft efter smak.
Låt den färdigkokta pastan rinna av noga och lägg upp den i en varm serveringsskål. Tillsätt laxsåsen och blanda ner den ordentligt. Skär skalet på citronhalvans övre del i en spiral och lägg citronhalvan som garnering på pastan.
Lägg till sist på en dillvippa och servera genast.
Visningar:
1493
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader