Fusk wienerbröd

Goda och enkla wienerbröd.

Betyg (22 röster)
Antal personer
ca 50 st
Fusk wienerbröd

Ingredienser

Degen:
5 dl mjölk
150 g margarin
75 g jäst
3/4 dl socker
2 ägg
Ca 1½ liter vetemjöl

Fyllning:
Margarin (efter tycke och smak)

Marsankräm:
3 dl grädde
2 påsar kokmarsan
1½ msk socker

Gör så här

Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann.
Skär remsor och snurra varje remsa (som när du tvinnar ett snöre), forma varje tvinnad remsa till en rund bulla. Låt jäsa i 40 minuter.

Koka marsankrämen under tiden bullarna jäser. OBS tag av pannan med marsankrämen från spisen så fort den börjar bli lite tjock, annars risk att det bränns vid.

När bullarna har jäst, pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt en klick marsan på varje bulla.
Grädda bullarna i 225 grader, 5-8 minuter. Låt svalna och ringla florsocker glasyr över bullarna.
Visningar:
27775
Sparat:
1089

LIKNANDE RECEPT

Wienerbröd recept
Berits
över 2 månader
Wienerbröd i lå
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd utan
av mafia
över 2 månader
Smördegsrutor m
av Cayene
över 2 månader
Bappis Glasswie..
av Bappi
över 2 månader