Fuskwienerbröd

Längderna är söta, krispiga med hasselnötshack och påminner om wienerbröd. Prova detta jättegott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 längder

Ingredienser

Det här behövs till 2 längder:
125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Täcke:
125 g smör
2 ½ dl vatten
1-2 krm bittermandel hushållsarom
2 ½ dl vetemjöl
3 ägg

Glasyr:
1 msk smält smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk vatten
1 dl hasselnötskärnor grovhackade

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smula ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda och forma till en rund degboll.
Dela degen och klappa ut varje halva till en avlång kaka på bakplåtspapper. Mellanrum ca 10 cm mått ca 30 x 8 cm.
Hetta upp smör och vatten till täcket, ta från värmen.
Rör snabbt i bittermandelarom och mjöl. Tillsätt ägg och rör smeten slät och blank. Bred ut halva smeten över varje deglängd. Grädda längderna ca 60 min tills kakorna är krispiga och fått färg. Låt kallna på galler.
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsatt vatten lite i taget tills glasyren har bra konsistens. Bred ut över de kalla kakorna och strö på nöthacket.
Visningar:
999
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Wienerbröd i lå
av lennali
över 2 månader