Fylld citronkaka

Härlig kaka med vaniljkräm.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 12 bita

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron

Fyllning:
3 dl vaniljkräm

Garnering:
3 dl florsocker
2 msk svartvinbärssaft
Ev strimlad mandel

Gör så här

Smält smöret, låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskal.
Tillsätt smöret och rör om väl.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 30-35 minuter i 175 grader.

Låt kakan kallna.

Dela kakan i 2 delar och lägg vaniljkräm emellan.
Rör ut florsocker med saften och bred det över kakan.
Strö på mandel.
Visningar:
1097
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Citronkaka recept
Gunillas citron..
över 2 månader
Sega citronkako
av lennali
över 2 månader
Citronkaka med
över 2 månader
Sommarrutor med
av Bodil56
över 2 månader