Fylld färsschnitzel

En enklare variant av chnitzel, men nog så god.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Fylld färsschnitzel

Ingredienser

500 gr köttfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rökt skinka
4 skivor ost
ströbröd
smör till stekning

Gör så här

Låt havregrynen svälla i vätskan i ca 10 min.Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop färsen.
Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg ihop biffarna, två och två med skinka och ost emellan.

Vänd chnitzlarna i ströbröd och stek dem i fett på medelstark värme i 4 - 5 minuter på var sida.
Bjud schnitzlarna med klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.
Visningar:
2281
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Schweizisk färs..
över 2 månader