Fylld fläskkotlett med madeirasås

Skär en ficka i kotletten och fyll den med en blandning av färskost, svamp, soltorkade tomater och basilika.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 krögarkotletter Deli Scan eller benfria kotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk smör

Fyllning:
100 g champinjoner hackade
1 msk smör
50 g Buko färskost naturell
4 soltorkade tomater, hackade
2 msk basilika, hackad

Sås:
3½ dl vatten
2 msk kalvfond, konc
½ dl madeira eller rött portvin
2 msk idealmjöl eller majsstärkelse
Salt
Peppar

Gör så här

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Skär en ficka i köttet med en smal kniv. Salta och peppra.

Ansa och finhacka champinjonerna och fräs dem i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något. Blanda dem sedan med färkost, hackade soltorkade tomater och basilika. Rör om och lägg en sked av fyllningeni i fickorna i kotletterna.

Tryck till kanterna och fäst ev med en tandpetare. Stek kotletterna i en stekpanna med smör på medelvärme, ca 3 min per sida.

Mät upp vatten, kalvfond, madeira eller portvin och majsstärkelse eller idealmjöl i en kastrull. Vispa såsen under tiden den sjuder, 3 min. Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
1747
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Madeirasås recept
Vitvinsmarinera..
över 2 månader
Oxfilé med och
över 2 månader
Inbakad oxfilé
över 2 månader
Fläskfilé med m
av Annlis
över 2 månader
Portugisisk oxf
över 2 månader
Madeirasås
över 2 månader