Fylld köttfärsrulle

Här förenas färsen med en läcker fyllning av bacon, lök, äpple och persilja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötfärs
2 kalla , kokta potatisar eller 4 msk ströbröd
1 ägg
1 - 2 dl vatten
Salt
vitpeppar
Smör eller margarin till fatet

Fyllning:
100 g bacon
1 liten gul lök
1 äpple
1 knippa persilja

Gör så här

Servera med bakad potatis eller stekt potatis.

Arbeta samman färsen. Mosa potatisen och blanda den med nötfärs, ägg, vatten och kryddor.

Bred ut färsen på en skärbräda som du först har sköljt i kallt vatten eller på smörpapper.

Finhacka bacon, lök, äpple och persilja och rör samman allt.
Bred ut fyllningen över köttfärsen.

Rulla ihop som en rulltårta och lägg färsrullen på ett smort ugnssäkert fat.

Grädda färsen i 175 grader i cirka 1,5 timma.

Du kan variera smaken genom att byta fyllning.
Fyll köttfärsrullen med t.ex. hackad gurka, lök och rödbetor
eller strimplad paprika och purjolök.
Visningar:
2955
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsrulle recept
Köttfärsrullade
över 2 månader
Köttfärsrulle m
över 2 månader
Köttfärsrulle p
av SDMaya
över 2 månader
Smördegsinbakad
av malliss
över 2 månader
Köttfärsrulle m..
över 2 månader