Fylld kaffelängd

god till kaffet!

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 bitar

Ingredienser

6 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl Socker
1 tsk stött Kardemumma
100 g Margarin
1 Ägg
2 dl Mjölk

Fyllning:
1 - 1 ½ dl Hallonsylt
Pensling:
1 Ägg

Gör så här

Blanda samman de torra ingredienserna. Finfördela matfettet i mjölet. Vispa samman ägget och mjölken. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en lång längd direkt på en smord plåt. Gör en fördjupning mitt i längden och fyll den. Bred ev lite av degen över sylten. pensla degen med uppvispat ägg. Grädda längden mitt i ugnen i 225-250 graders ugnsvärme 15-20 min. Låt den svalna något innan den skärs i bitar.
Visningar:
1865
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Windsorlängd
över 2 månader