Fylld lövbiff med rotfruktskaka

Till den kapris- och senapsfyllda lövbiffen serveras en gyllenbrun rotfruktskaka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 lövbiffar, ca 800 g
2-3 msk fransk ljus senap
1 gul lök
2-3 msk kapris
Salt
Peppar
Smör till stekning

Sås:
1 dl vitt vin
2 dl kalvbuljong
3 dl grädde
2 msk kapris
Salt
Peppar

Rotfruktskaka:
3 potatisar
3 morötter
100 g rotselleri
Salt
Peppar
Olja till stekning

Gör så här

Koka ihop ingredienserna till såsen, salta och peppra. Håll såsen varm.

Pensla köttet med senap och skär löken tunt. Fördela kaprisen och löken över köttet och vik ihop. Salta och peppra.

Skala och riv rotfrukterna grovt ner i en bunke. Salta och peppra och blanda väl. Forma till biffar och stek gyllenbruna i en stekpanna på medelvärme. Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.

Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i köttet när smöret är brunt och stek hastigt på bägge sidor. Servera med såsen, rotfruktskakan och en sallad.
Visningar:
3306
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Rotfruktskaka recept
Gräddig Rotfruk..
av tina62
över 2 månader
Älgfilé med kan..
av Fin
över 2 månader
Gotländsk fläsk
över 2 månader
Potatisgalette
av Queenie
över 2 månader
Vegetariska bif
av Fin
över 2 månader