Fylld sconeslängd

Jättegott om man haft en lyckad svamputflykt, eller fyndat i frysen. Har bara provat med kantareller, men det går säkert bra med vilken som helst svamp

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
1/2 tsk salt
50 gram smör
1 1/4 - 1 1/2 dl mjölk
en stor lök
1 l finhackad svamp
1 - 2 hg rökt skinka
1 msk mjöl
grädde
salt
peppar
finklippt gräslök

Gör så här

samman 4dl vetemjöl,2tsk bakpulver,1tsk socker
1/2tsk salt.Finfördela 50gram smör i detta,tillsätt sedan
11/4-11/2dl mjölk och arbeta snabbt ihop degen.
Finhacka en stor lök,fräs den i smör tillsammans med
1l finhackad svamp och 1-2hg rökt skinka.Strö över
1msk mjöl,späd med grädde så det blir an sammanhängande
massa.Smaksätt med salt,peppar och finklippt gräslök.
Kavla ut degen till en rektangulär kaka,lägg fyllningen
som en sträng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor
och vik upp dessa mot varandra varannan gång från var sida.
Lägg längden på en smord plåt,grädda i 250 gr varm ugn ca
15-20 min eller tills den har fått fin färg.
För att få ännu finare färg pensla med uppvispat ägg
innan gräddningen
Visningar:
1320
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.