Fylld veterulle

Jättegott att bjuda på till en öl eller ett glas vin.
En kopp the är inte heller fel.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

5 dl mjölk
50 gr jäst
75 gr smör
2 tsk salt (mindre om fyllningen är väldigt salt)
3 msk honung
13 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gr rökt skinka eller lufttorkad
3-4 tomater eller 1 ask cocktailtomater i skivor
2 skivade mozarellabollar
1/2 dl färska örter t ex basilika, persilja eller timjan
gourmessalt

Gör så här

Värm mjölken och blanda med jästen. Blanda i salt, honung och vetemjöl. Låt jäsa i 45 min.
Ta upp degem och knådan den. Dela i två delar. Kavla ut varje del i en rektangulär form och lägg skinka, ost och örter på. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg på plåt för att jäsa i 20 min. Skåra rullarna och grädda i 250 grader i 10 min och sänk sedan till 200 grader. Grädda i 20 minuter.
Visningar:
686
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.