Fyllda bröd

Matigt bröd som är gott till soppa.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37°
½ tsk salt
1 tsk rosmarin
3 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk olivolja
2 dl passerade tomater
1 knippe persilja
100 g parmaskinka eller salami
2 ½ dl riven ost

Till pensling:
1 ägg
2-3 msk solrosfrön

Gör så här

Smula jästen och lös den i det varma vattnet i en bunke. Tillsätt salt, rosmarin och olja. Arbeta in nästan allt mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper från bunken. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.

Finhacka lök och vitlök. Stek hacket mjukt på medelvärme i olivoljan. Blanda i de passerade tomaterna och sjud det hela några minuter. Låt svalna. Finhacka persiljan och blanda ner den i tomatröran. Strimla parmaskinkan. Sätt ugnen på 175°. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, 25x30 och 1 cm tjock. Bred ut lökfräset och fördela parmaskinkan. Strö över den rivna osten. Rulla ihop som en rulltårta. Dela längden på mitten. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 min. Vispa upp ägget med några korn salt. Pensla bröden. Strö över solrosfröna. Baka mitt i ugnen i ca 40 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Bröden ska ätas färska och lite ljumma. Frys in allt som blir över. Tina i mycket låg ugnsvärme.
Visningar:
1263
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader