Fyllda bullar med olika varianter

Många varianter på en grunddeg. Perfekt!
Jag brukar göra dubbel sats och minst 2 fyllningar när jag ändå håller på!

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

4 dl mjölk
50 g jäst
150 g margarin
6 msk socker
2 ägg
Ca 16 dl vetemjöl

Fyllning beroende på bullsort:
Fyllning 1:
6 dl marzankräm

Servering:
Smält smör att pensla
Strösocker

Fyllning 2:
4 dl fast äpplemos blanda
2 tsk kanel
Ägg till pensling
Pärlsocker innan gräddning.

Fyllning 3:
4 dl hallonsylt
Ägg till pensling
Strössel innan gräddning.

Fyllning 4:
4 dl blåbärssylt
Ägg innan gräddning.

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader, rör socker och marg smidigt i degbunken. Tillsätt ägg, jästen (upplöst i lite av mjölken först) och resten av degspadet.
Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa till ca dubbel storlek.

Dax att välja bullsort:

Oberoende av vilken sort du valt så............

Dela degen i 2 delar
Kavla ut varje del till en stor fyrkant. Ta ut rundlar ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick av vald fyllning. Nyp ihop bullarna till små knyten och lägg dem med skarven ned på smord plåt, bullformar eller bakplåtspapper.

Låt bullarna jäsa väl.

Grädda mitten i av ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Varmluftsugn 200 grader
Visningar:
3632
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Bullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
LCHF- Bröd
av Lolan
över 2 månader