Fyllda champinjoner

Överraska familj och vänner med dessa fina champinjoner som fylls med nyttiga vitaminer i form av en god ört- och lökröra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

6 stora champinjoner
2 purjolökar
1 msk olivolja + olja till penslingen
1 1/4 dl grönsaksbuljong
3 msk grovt hackad persilja
3 msk finhackad färsk koriander
½ tsk svartpeppar
2 msk riven parmesanost

Gör så här

Sätt ugnens grill på hög värme. Skåra, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.

Värm oljan på hög värme i en medelstor stekpanna. Fräs purjolöken i en minut eller tills den börjar få färg. Tillsätt buljongen. Sänk värmen och låt purjolöken koka mjuk, ca 5 minuter, häll på mer buljong om det behövs. All buljong ska avdunsta under sjudningen.

Ta stekpannan från plattan och blanda ner persilja, koriander, peppar och ost.

Borsta champinjonerna rena med en brödpensen. Skär av en bit av foten men låt en liten bit vara kvar. Placera champinjonerna med foten u0ppåt på en bakpappersklädd plåt. Fyll svamparnas håligheter med ört- och lökröran och pensla dem lätt med olja.

Sätt in champinjonerna i ugnen och grilla dem under hög värme i 6 minuter tills dess att svamparna är gyllene och mjuka. Servera svamparna varma.

Gott som tillbehör till grillat.
Visningar:
3260
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader