Fyllda isterband med basilika och parmesanmos

Enkel och lättlagad vardagsmat med det " lilla extra ".

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Fyllda isterband med basilika och parmesanmos

Ingredienser

ISTERBAND:
4 isterband
4 msk bostongurka
4 msk brynt lök , hackad
4 msk hackade rödbetor
1 hackat äpple
lite vatten

PARMESANMOS:
8 potatisar
4 stora vitlöksklyftor
2½ dl riven parmesanost
salt
peppar
150 g smör
5 dl mjölk
½ dl färsk basilika

Gör så här

ISTERBANDEN:
Tina isterbanden och ta av skinnet försiktigt så de inte går sönder.
Skåra dem på längden och lägg i en ugnssäker form.
Hacka och bryn löken lätt.
Fyll skårorna på korven med lök, gurkhack, rödbetor och de hackade äppelbitarna.
Ev. överblivet hack läggs runt om korven.
Späd med lite vatten om det verkar för torrrt.
Grädda i ugnen på 250 grader ca 15-20 minuter.
PARMESANMOS:
Koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöken och salt ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Mosa potatisen tillsammans med parmesanost, smör, mjölk och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med hela basilikablad.
Servera med isterbanden, senap, gurka och rårörda lingon
Visningar:
1856
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Kantarellfylld
över 2 månader