Fyllda paprikor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 medelstora gröna eller röda paprikor
300 g magert malt fläskkött
3 msk ströbröd
1 stor finhackad gul lök
1 kvartsburk kantareller el. blandsvamp
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
mejram
smör
1 burk tomat

Gör så här

Låt ströbrödet svälla i 1 dl varmt vatten. Hacka svampen och fräs den tillsammans med löken tills den är mjuk och lätt brynt. Blanda köttet med ströbrödet och svamplökfräset. Späd med mjölken. Krydda med salt, peppar och mejram. Ta bort skaften på paprikorna. Skär av lock och skrapa bort kärnor och vita hinnor. Fyll med färsen och lägg på locken. Ställ paprikorna i tjockbottnad kastrull. Hacka tomaterna, häll i kastrullen med spadet. Salta, peppra och klicka lite matfett över. Låt paprikorna puttra under lock på svag värme ca 20 minuter. Servera i tomatsåsen med kokt ris till.
Visningar:
1190
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader