Fyllda pastasnäckor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

TOMATSÅS:
3 burkar tomater eller 1,5 kg färska tomater
3 st gula lökar finhackade
5 st vitlöksklyftor finhackade
3 msk olivolja
1 lagerblad
1 msk socker
2 msk balsamvinäger
1 msk oregano

PASTA:
Pastasnäckorna

FYLLNING:
250 g upptinad fryst spenat ,
250 g ricotta eller annan färskost .
25 g parmesano
1 ägg , vispat
riven muskot
salt
peppar

Gör så här

Tomatsåsen
Stek löken och vitlöken i olja i svagvärme tills dessa får en gyllene färg. (5-10 min).
Tillsätt alla övriga ingredienserna utom oreganon och låt sjuda en timme.
Tillsätt oregano och låt sjuda en kvart i mkt svag värme.

FYLLNING
Blanda alla ingredienser till en jämn massa.

Lägg först ett lager tomatsås i en ugnsform.
Fyll snäckorna och lägg över. Tillsätt tomatsås mellan snäckorna och strö över rikligt med parmesano. Ställ i ugnen ca 15 min i 200 grader.
Visningar:
2254
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Otroligt god sa
av lennali
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader