Fyllda persikor

En fruktig och frisk dessert med ett delikat täcke av spröd maräng - detta är den perfekta sommardesserten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 stora persikor
2½ dl färska eller frusna tinade blåbär
2 msk apelsinjuice
2 äggvitor
½ dl strösocker

Garnering:
Florsocker
Blåbär
Mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala, halvera och kärna ur persikorna. Torka av dem och ställ dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Portionera ut blåbären i persikorna, droppa över apelsinjuicen.

Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret under tiden. Vispa tills äggvitan bildar små toppar när vispen tas ur skålen.

Bred eller spritsa marängen över varje persikohalva.

Baka persikorna i ugnen tills marängen är gyllengul, ca 10 minuter. Lägg upp persikorna på tallrikar, lägg lite florsocker i en sil och pudra över varje persika. Garnera med mynta och blåbär.

Genväg: Använd persikohalvor på burk istället för färska persikor. Låt dem rinna av och torka på en bit papper, fortsätt sedan enligt receptet.
Visningar:
908
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Otroligt god sa
av lennali
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader