Fyllda sikrullader

God fisk i underbar gräddsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 sikfiléer
1 brk ansjovis
2 msk finklippt dill (enl . originalrecept 2 msk kapris)
2 msk citronsaft
1 tsk socker
150 g stora skalade räkor
2 - 3 dl grädde
svartpeppar
(salt)
dill till garnering

Gör så här

Mixa ansjovisfiléer, dill, räkor, citronsaft och socker till fyllning.
Ta bort ben och skinn av sikfiléerna. Fördela fyllningen på fiskfiléerna och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare och rada dem i en smord ugnsform.
Häll grädden över och dra några drag med svartpepparkvarnen. Strö eventuellt på litet salt, men kom ihåg att fyllningen är salt av ansjovisen.
Grädda i 200-225 grader ca 40-50 minuter. Ös över rulladerna en gång mot slutet av tiden.
Garnera med dill och servera med kokt eller pressad potatis.
Visningar:
1815
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.