Fyllda skinkschnitzlar

Lättlagat och gott. Passar både som vardagsmat och som bjudrätt. Variant av ett viktväktarrecept.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Fyllda skinkschnitzlar

Ingredienser

ca 600 g skinkschnitzlar (8 mindre eller 4 stora)
salt
Grovmalen svartpeppar eller pepparmix
1 paket mozzarella light , skivad
4 skivor rökt skinka eller mager salami
1 tomat, skivad
Smör/margarin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
ev. lite Maizena

Tandpetare

Gör så här

Banka ut schnitzlarna lite grann, salta och peppra. Lägg sedan på mozzarella, skinka (eller salami) och tomat på ena halvan om du har stora schnitzlar annars på hälften av schnitzlarna. Vik stora schnitzlar dubbelt alt. täck de schnitzlar som fått fyllning med en en utan. "Nåla" ihop med tandpetare. Stek i smöret ca 5 minuter på varje sida. Ta ur schnitzlarna ur stekpannan och håll varma.

Vispa ur pannan med vatten och ha i en buljongtärning samt grädden. Vill du ha en tjockare sås kan man reda med lite maizena.

Servera med sallad och potatis, kokt, klyft, pressad eller stekt allt utifrån tid, tillfälle och smak.
Visningar:
4652
Sparat:
109

LIKNANDE RECEPT

Skinkschnitzlar recept
Fyllda skinksch..
över 2 månader
Panerad helgski
över 2 månader
Schnitzel Paris
av fenne
över 2 månader
Skinkschnitzel
över 2 månader
Grillad skinksc
över 2 månader
Chili- och honu
av styvan
över 2 månader