Fyllda snöbollar

Går att förbereda för fler tillfällen. Baka fler satser av marängbottnar förvara dem sedan torrt i tät burk tills dags för servering

Betyg (2 röster)
Antal personer
12 st
Fyllda snöbollar

Ingredienser

Maräng
3 äggvitor
3 dl florsocker

Fyllning:
3 äggulor
0,5 dl strösocker
rivet skal och saft av en halv citron
24 g margarin
1,5 dl vispgrädde

Garnering
ev 50 g blockchoklad

UGN 125 grader

Gör så här

Maräng:
vispa äggvitor och florsocker till en fast smet, 15 min med elvisp. Placera 12 aluminiumformar på en bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt kallna.

Fyllningen:
Blanda äggulor, socker, citronskal och saft i en kastrull. Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknat. Ta citronkrämen från värmen och låt den svalna något. Klicka sedan i matfettet under omrörning. Låt krämen kallna. Vispa grädden fast och rör ner den i krämen.

Skär med vass kniv av små lock på marängerna. Fyll bottnarna med krämen. Lägg på locken. Smält ev blockchoklad och ringla över snöbollarna. Servera snarast.
Visningar:
5439
Sparat:
202

LIKNANDE RECEPT

Snöbollar recept
Snöbollar
över 2 månader
Julgodis Snöbol
över 2 månader
Vita chokladsnö
av zonale
över 2 månader
Snöbollar i van
av Bodil56
över 2 månader
Pekansnöbollar
av Bodil56
över 2 månader