Fyllda tomater med bacon och parmesan

En enkel och lätt måltid som passar utmärkt på sommaren då det finns gott om solmogna tomater.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora mogna bifftomater
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g bacon
5 salladslökar
1 tsk olja
1 knivsudd kajennpeppar
4 ägg
1 msk riven parmesan
4 svarta oliver
1 rosmarinkvist

Gör så här

Skeda ur tomaterna. Skär av ett lock där blomfästet sitter. Skeda ur kärnorna och fruktköttet, men lämna kvar ett tunt skikt närmast skalet.

Strimla eller tärna köttet fint. Ansa och skär löken i ringar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn baconet ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt tomattärningar och lökringar och koka samman tills all vätska har kokat in. Smaksätt med peppar och kajennpeppar och låt det svalna helt.

Värm ugnen till 175 grader. Vispa sönder äggen i en skål och tillsätt den kalla tomat- och lökröran. Smaka av med 1 krm salt och en nypa peppar.

Ställ de urkärnade tomaterna bredvid varandra på en smord, ugnsfast form. Fyll tomaterna med äggmassan upp till ca 1 cm från kanten. Strö över parmesanosten. Sätt på tomatlocket och gratinera i 20-25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat.

Gratinera med oliver och rosmarinkvistar.
Visningar:
750
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader