Fyllga marsipanägg

Pyssligt påskgodis som oxå är gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 35 bita
Fyllga marsipanägg

Ingredienser

1 färdigköpt sockerkaka ca 220 g
1/2 dl aprikosmarmelad
100 g mörk choklad
1/2 dl ägglikör, saft för alkoholfritt

Garnering:
200 g gul och grön festmarsipan
florsocker
kristyrblommor

Dopping:
100 g mörk choklad

Gör så här

Bryt sockerkakan i bitar och lägg dem i en matberedare.
Funkar med en hand mixer också.
Kör en kort stund tills det har blivit smulor och därefter tillsätts marmeladen.
Hacka hälften av chokladen fint. Bryt det resterande choklad i mindre bitar och smält dem.
Häll den smälta chokladen, den hackade chokladen och ägglikör, kör samman till en slät massa.
Ställ smeten kallt en stund att stelna.
Ta fram den kallna smeten och forma den till en längd och skär i bitar och forma till ägg.

Ta fram marsipan och kavla ut den tunt på florsockrad bord.
Skär ut i bitar så stora att dem täcker ägget.
Nyp ev bort överfödig marsipan.

Smält den mörka chokladen till dopping och doppa botten i chokladen och ställ på smörpapper.

Droppa en liten droppe choklad på undersidoena på blommorna och tryck fast dem på ägget.
Visningar:
2056
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Marsipanägg recept
Nougat-och mars..
över 2 månader
Chokladtårta ti
över 2 månader
Chokladtårta ti
av Queenie
över 2 månader
Påsktårta
över 2 månader
Krispiga marsip
av MrsC
över 2 månader
Påskgodis
av kicki_k
över 2 månader