Gäddqueneller i vitvinssås

En kombination av väl utvalda recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Queneller:
450 gram gäddfilé
1 ägg
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar

Vitvinssås:
1 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong
2 msk schalottenlök
2 dl vispgrädde
citronsaft
salt
vitpeppar

Gör så här

Mixa gäddfärsen med salt och peppar, tillsätt ägg och därefter vispgrädden lite i taget. Forma gäddqueneller med en matsked som doppas i kallt vatten. Lägg dem i en låg vid kastrull.

Hacka schalottenlök och glasera den.
Koka ihop fiskbuljong, vin och lök.
Redusera till hälften och tillsätt sedan grädden,
koka ytterligare ett par minuter.
Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.

Sila såsen och häll den över quenellerna.
Koka upp försiktigt och låt det sedan stå och dra i ca 10 minuter.

Servera med pressad potatis
Visningar:
10184
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.