Gäddrom

Helt underbart gott slår sikrom tycker jag, tyvärr får man inte så mycket numera.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1-10

Ingredienser

Ca 300 g gäddrom i skinn
½ finhackad rödlök
½ hatt whiskey (blended)/cognac (skruvkorken)
Ca ½ -1 dl ättika (beroende på styrka)
Ca 1 liter vatten
Salt
Peppar
1 nypa socker

Gör så här

Lägg gäddromen men skin i ett ättikslag så vattnet täcker (smaka så det smakar ättika dock inte för mycket). Låt detta ligga över natten, snitta upp skinnet och skrapa försiktigt ur rommen (går bra med typ en slö smörkniv på kaffefilter papper) och lägg över i en glasburk försök att inte få med någon hinna.

Finhacka rödlöken och blanda ner med rommen, salta peppra och häll över whiskeyn/cognac. Blanda väl och smaka av.

Nu skall detta stå över natten sen avnjutas på rostat bröd. Jag lovar att ni inte kommer springa och köpa löjrom eller sikrom.
Visningar:
9792
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR