Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klytpotatis

Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Lövbiff (innanlår 1 cm) 4.0 skivor
Gul lök (hackad) 1.0 styck
Senap (stark) 2.0 msk
Smör till stekning
Salt

Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo
Tomater 4.0 styck
Lök (gul, silver e.d.) 0.5 styck
Olivolja
Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.


Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt.
Droppa över lite matolja och salta lätt.
Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.


Sallad: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna.
Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.

Förbered: Platta ut biffarna mellan smörpapper eller plastfolie.
Finhacka lök och blanda med senap.
Fördela på biffarna och vik dem dubbelt.
Tryck till kanterna. Salta och peppra.


Kött: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.
Visningar:
1812
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.