Gästgivartårta

En mycket uppskattad kaka de gånger jag gjort den.....

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10
Gästgivartårta

Ingredienser

1 brk keso , 500 g
3 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin

Garnering:
florsocker

Servering:
2 dl vispgrädde
2 dl färska el . frysta hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa färskosten eller passera den genom en sil.
Blanda färskost, florsocker, mjöl, grädde, ägg och apelsinskal. Häll smeten i en bakform med löstagbar kant.
Grädda i ca 50 minuter.

Låt tårtan kallna. Ta loss kanten. Ställ tårtan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.

Sikta över florsocker före serveringen och servera med lättvispad grädde och hallon.
Visningar:
2547
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.