G:a mormors bullrecept från 50 talet

Detta recept är jag 4 generationen som använder.Snabbare än vanliga bullrecept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 pkt jäst
100-150 gram margarin eller smör.
5 dl mjölk
½ tsk salt
1½ -2 dl strösocker
2 tsk mald kardemumma
1 ägg( till degen)
14-15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Pärlsocker eller hackad mandel till garnering

Fyllning:
150 - 200 gram margarin
mald kanel efter smak alternativt vanlijsocker

Gör så här

Smält margarin häll i mjölken låt detta bli 37 grader
Slå i ägget i mjölk/margarinet.
Blanda mjöl,salt,socker,kardemumma i bakbunken.
Rör ut jästen i mjölkblandningen,ELLER i mjölet om du använder torrjäst som jag .

Arbeta ihop en deg,bli lite lösare än vanlig bulldeg.Arbeta INTE den för länge & hårt.Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter.
Kavla ut degen,bred ut margarinet på degen,strö över kanel alt. vaniljsocker,klicka gärna lite "extra" margarin över degen.Rulla ihop & skär degen i ca 40 bitar & lägg i bullformar.Jag använder ofta stora muffinsformar,så slipper det jäsa / rinna över i ugnen
Låt bullarna jäsa 30 minuter.
Pensla med ägg strö över pärlsocker e.l mandel
Grädda i 250 grader ca 8 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Visningar:
4926
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Släta bullar
av Strega
över 2 månader
Saffransbullar
av Bodil56
över 2 månader
Snabba aprikosb
av tina62
över 2 månader