Gallertårta med bananfyllning

Tårtan är även lämpad som dessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta

Ingredienser

180 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 ägg
50 g jäst
1 ägg till pensling
Smör eller margarin till formen

Fyllning:
175 g smör eller margarin
Drygt 1 dl strösocker
2 bananer

Gör så här

Hacka med två knivar in matfettet i mjölet och sockret.

Rör ägg och jäst för sig, arbeta in det i mjölblandningen tills degen är blank och smidig.

Kavla ut 3/4 av degen något större än en springform. Smörj formen och kläd den invändigt - även sidorna.

Kavla ut resten av degen, sporra ut de smaka remsor som ska bli galler.

Rör ihop matfett och socker och bred över tårtbottnen.

Skär bananerna i jämna skivor, lägg dem över.

Fläta ett galler av remsorna (se bilden).

Vispa ihop ägget. Pensla tårtan med detta innan den sätts in i 40 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Gallertårtan kan också fyllas med russin, äppelklyftor eller ananas.
Visningar:
1202
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.