Gamjajeon (감자전)

Koreanska rårakor. Dippas i sås. I Korea vanlig som sidorätt, kan serveras som en samrätt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Gamjajeon (감자전)

Ingredienser

Rårakor .
½ kg potatis
1 finhackad gul lök
2 - 3 ägg
2 msk majsmjöl
neutral olja t ex rapsolja till stekning

Dipsås:
4 msk japansk soja
2 tsk farinsocker
2 tsk sesamfrön
2 tsk sesamolja
2 tsk risvinäger
1 finhackad färsk chili eller ½ tsk torkad

Gör så här

Blanda först ingredienserna till dipsåsen.
Skala och riv potatisen grovt .
Blanda med lök, ägg och mjöl.
Smaka av med salt och peppar.
Stek gyllenbruna små plättar i het stekpanna i olja.
Eftervärm i ugn 120 grader medan du steker klart resten.
Ät genom att ta tag i en råraka med ätpinnar och doppa i dipsåsen.
Visningar:
3723
Sparat:
148

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.