Gammaldags jordgubbspaj

Låt dena krämiga paj med härliga jordgubbr bli en värdig avslutning på nästa middagsbjudning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Deg:
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
½ dl keso, naturell
1 krm salt
½ tsk strösocker
2 krm bakpulver
1 msk kallt vatten

Fyllning:
1 liter jordgubbar, färska eller djupfrysta
½ dl strösocker
3 msk maizenamjöl
1 dl vatten
2 msk citronsaft, pressad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen mellan plastfolie, tryck sedan fast degen i en smord pajform. Ställ in i kylen 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Nagga degen och grädda mitt i ugnen 20-30 minuter tills den har fått vacker färg. Låt svalna.

Halvera hälften av jordgubbarna och ställ undan. Hacka resten av jordgubbarna.

Blanda samman socker och maizenamjöl i en kastrull. Tillsätt lite vatten i taget, sedan de hackade jordgubbarna och citronsaften. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt kallna i kylen.

Bred ut fyllningen i pajskalet och garnera med jordgubbarna.
Visningar:
1299
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader