Gammaldags mjuk pepparkaka

Hackad mandel i pepparkakan gör den saftig och läcker. I det här receptet bidfrar dessutom syltade apelsinskal och ganska rikligt med kanel till den goda smaken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk malda nejlikor
3 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3 dl strösocker
2 msk hackat syltat apelsinskal
3/4 dl hackad sötmandel
2 ägg
1 ½ dl gräddmjölk
Smör eller margarin till formen
Vetemjöl eller skorpmjöl till formen

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Smält matfettet, låt det svalna. Blanda mjöl, kryddor och socker i degbunken.

Tillsätt apelsinskal och skalad, hackad mandel.

Skilj äggens gulor och vitor. Vispa äggulorna med gräddmjölken och rör ner i mjölblandningen jämte smält och avsvalnat matfett.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Grädda kakan i väl smord och bröad eller mjölad form och känn efter med en sticka att den är torr inuti. 175-200 grader, ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen över.

Sikta lite florsocker över kakan när den ska serveras.
Visningar:
1010
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader