Gammaldags oxrullader

En av husmanskostens mest älskade rätter är oxrullader. Enligt traditionen ska de fyllas med senap, saltgurka och lök och serveras med en riktig gräddsås och lingonsylt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g rostbiff eller innanlår i tunna skivor
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
2 saltgurkor
Salt
Peppar
2 - 3 msk ljus dijonsenap
4 - 5 dl köttbuljong
1 msk soya
2 msk vetemjöl
2 dl grädde

Gör så här

Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor. Salta och peppra skivorna och bred på senap.

Lägg en sträng av lök och gurka på ena kortsidan av köttet och rulla ihop. Fäst med en tandpetare.

Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om. Späd med buljong och soya och låt rulladerna sjuda under lock på svag värme 35-40 minuter tills köttet känns mört.

Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i stekskyn. Koka upp såsen, smaka av och lägg tillbaka rulladerna. Servera direkt ur grytan.

Potatismos, kokt brysselkål, broccoli eller gröna ärter samt lingonsylt är gott till.
Visningar:
10284
Sparat:
145

LIKNANDE RECEPT

Oxrullader recept
Oxrullader i sm..
över 2 månader
Porterkokta oxr
av Queenie
över 2 månader
Oxrullader
av look
över 2 månader
Fyllda oxrullad
över 2 månader
Oxrullader med
av TriBeca
över 2 månader
Grevens ansjovi
över 2 månader