Gerds ljuvliga gifflar

Riktigt möra Gifflar till fikat med god hasselnötsmassa som fyllning!

Betyg (0 röster)
Antal personer
64 st

Ingredienser

3 hg rumsvarmt smör
9 msk socker
3 ägg
100 g jäst för söta degar
16 dl (ca) vetemjöl
3 dl grädde

Hasselnötsmassa till fyllningen

Gör så här

Rör ut jästen med lite av grädden.
Rör ihop socker och smör noga och tillsätt därefter äggen. Rör ihop blandningen tillsätt sedan all grädde, jästblandningen och mjölet.
Rulla degen till en rulle som du delar i 8 bitar. Gör en bulle av varje bit, platta till den och kavla ut till en rund kaka, degen ska vara ganska tunn. Sporra ut så att du får 8 kakbitar av rundeln. Lägg en klick hasselnötsmassa på varje bit och rulla sedan ihop bitarna till gifflar.
Jäs i 45 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda 6-7 min i 275-300 grader. Dom bränns fort så man måste passa noga.
Visningar:
1447
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Gifflar recept
Morfars gifflar
av MargaTh
över 2 månader
Lailas kanelbul
av tina62
över 2 månader
Enkla supergoda
av Marre73
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Fyllda gifflar..
av MrsC
över 2 månader
Gifflar med nou
av Penne
över 2 månader