GI-äppel-muffins

Bra mellanmål eller fikabröd med lågt GI.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12-20
GI-äppel-muffins

Ingredienser

3 dl sojamjöl
1 dl havrekli
1 dl linfrön
2 dl siktat dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl lätt naturell yoghurt
1,5 dl vatten
0,5 dl olivolja

Fyllning:
3 äpplen
2 msk kanel
0,5 dl sötningsmedel

Gör så här

Värm ugen till 200°. Ställ upp muffinsformarna.
Skala äpplena, skär dem i kuber (ca 1 cm).
Vänd ner bitarna i socker-kanelblandningen.
Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt.
Vispa upp äggen.
Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Vänd till sist ner äppelbitarna.
Fördela smeten i formarna. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.
Visningar:
10192
Sparat:
220

LIKNANDE RECEPT

Muffins recept
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Jennys potatisb
av JennyV
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Muffins med Pol
över 2 månader
American Bluebe..
av Maja75
över 2 månader