Gi-bröd gi-limpa med dinkel och jäst

Är inne på att baka bröd med lågt GI-index och hittade detta recept på receptfvoriter.se. Har inte provat det själv än men ska göra det så fort jag får tid!

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 limpor

Ingredienser

1 l fullkornsmjöl av dinkel
2 dl siktat dinkelmjöl
3/4 dl linfrö
3/4 dl havrekli
1 tsk salt
50 g jäst (ett paket)
5 dl vatten , 37 °
2 ägg
2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda samman fullkornsmjöl, siktat dinkelmjöl, linfrö, kli och salt. Ljumma vattnet till 37°. Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Vispa upp äggen i en kopp och rör ner oljan. Rör ner äggblandningen i degvätskan. Rör ner mjölblandningen, lite i taget. Arbeta degen i tio minuter för hand till en fast och smidig deg. Låt degen jäsa i en timme.
Arbeta degen ett par minuter. Dela den sedan i två delar och kavla ut till var sin rektangel. Rulla ihop de båda rektanglarna och forma till två limpor. Lägg dem med skarven neråt i var sin brödform. Värm ugnen till 200° och jäs limporna under tiden, ca 30 minuter.
Grädda limporna i 40-50 minuter. Knacka på bröden för att känna om de är färdiga. Låter det ihåligt när du knackar är limporna klara. Pensla dem med lite vatten och låt dem svalna.
Visningar:
5210
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader