GI-Chili Con Carne

En perfekt rätt att göra storkok på och frysa in i lagom stora portioner.

Betyg (14 röster)
Antal personer
4 st
GI-Chili Con Carne

Ingredienser

400 g köttfärs
2 gula lökar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 röd chilifrukt
200 g svarta bönor
200 g kidneybönor
1 tetra krossade tomater eller 2 burkar
Salt
Peppar

Gör så här

Finhacka löken och skär paprikorna i bitar.
Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna. Skär chilin i tunna bitar och tvätta händerna ordentligt så du inte får den starka saften i ögonen.

Fräs löken, färsen, paprikorna och chilifrukten. Pressa eller riv ner vitlöken och blanda i sambal oelek och tomatpuré.
Låt det puttra några minuter innan du tillsätter de krossade tomaterna och bönorna.

Låt allt bli varmt och smaka av med mer kryddor om du tycker det behövs.

Servera med sallad.
Visningar:
10705
Sparat:
432

LIKNANDE RECEPT

Ost- och baconf
över 2 månader
Kossans Gi-pizz
av kossan
över 2 månader
Köttfärsomelett
över 2 månader
Allt i ett råra..
över 2 månader
Mina GI plättar
av LaJefa
över 2 månader
Vitkålsgratäng ..
över 2 månader