GI-fruktkaka för nötallergiker

Den här kakan behöver litet planering, så börja redan på kvällen med de första momenten, så kan du baka genast på morgonen. Verkligen läcker och nyttig till din fikapaus..

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-15

Ingredienser

En påse blandad torkad frukt ( tex.Icas eller Hemköps)
3 msk russin
3-4 msk Jamaicarom
3 ägg
1 dl socker
1 dl gräddfil
1,5 dl dinkelmjöl
3 msk grahamsmjöl
1,5 dl grovt vetemjöl
1,5 - 2 tsk bakpulver
0,25 kaffesked salt

Olivolja och grahamsmjöl till formen

Gör så här

Dag ett
Klipp en påse torkad frukt i små bitar ca 2- 3mm breda i en djup skål +3msk russin+ 3-4 msk rom .Täck över skålen.

Dag två
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör iordnig formen, en två liters avlång brödform, med olivolja och grahamsmjöl
Vispa äggen och sockret pösigt.
Tillsätt gräddfilen
Tillsätt de olika grova mjölsorterna o bakpulvret, saltet
Rör försiktigt ned de blötlagda frukterna och rommen, som finns i skålen, vispa inte nu,
Häll smeten i formen och grädda kakan i 40-45 min.(Kolla ibland att den ej bränns, vilket kan gå snabbare än man tror, har jag märkt. med rom i smeten ). Låt kallna i formen.
I franska kakrecept förekommer ofta litet salt och det framhäver smaken i bakverken på ett fantastiskt sätt.
Lycka till med din GI- kaka, den är verkligen läcker! Och den blir godare efter någon dag.
Visningar:
2600
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Fruktkaka recept
Julens saftigas..
över 2 månader
Fruktkakan – et
över 2 månader
Fruktkaka med v..
av HanneML
över 2 månader
Engelsk fruktka..
av MrsC
över 2 månader
Mormors fruktka
över 2 månader
Prostinnans jul..
av Aems
över 2 månader