GI - Moussaka

En riktigt god moussaka! Jag har gjort den här i flera år och blir aldrig less den. OBS! Parmesanosten är mycket godare om man river den själv, jämfört med den färdigrivna!

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 stora zucchini
2,5 dl olja till stekning
800 g köttfärs
2 st gula lökar
200 g tomatpuré
500 g keso
5 dl nyriven parmesanost
3 dl grädde 40%
1 st ägg
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Skiva zuccinin längstefter och stek den i olja, utan att den får för mycket färg.
Hacka löken och stek den.
Stek köttfärsen, blanda i löken, tillsätt tomatpurén, salta och peppra och låt allt puttra ett tag.
Blanda grädden med ägget.
Varva zucchini, köttfärs, keso och hälften av osten i en ugnsform. (Som en lasagne.)
Häll på grädde/ost blandningen och strö resterande ost över.
Grädda ca 45-60 min i 175 gr.
Visningar:
4053
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Moussaka recept
Moussaka på sve..
av lennali
över 2 månader
Moussaka
över 2 månader
Moussaka på mit
av mafia
över 2 månader
Moussaka på sve
över 2 månader
Moussaka på pot
av MrsC
över 2 månader
Moussaka med sq
av MrsC
över 2 månader