Gias kasslerpaj

En av de många hopkoken jag kommit på under tiden jag förberett en maträtt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor kassler
1 burk krossade tomater
1-2 burkar skivade champinjoner
2 dl creme fraiche
1 pkt smördeg
Ostskivor
1 uppvispat ägg
Smör/margarin

Gör så här

Dela smördegen på hälften
Lägg den ena halvan i botten på en ugnsfast smörad form. Förgrädda 15 minuter i ugnen, 220 grader.
Koka kasslern i lite vatten, ca 10 minuter.
Häll den krossade tomaten och creme fraichen i en kastrull, värm upp blandningen.
Fräs den skivade svampen i stekpannan.
Lägg den kokta kasslern i formen med den förgräddade smördegen.
Häll över såsen, strö över svampen och lägg en ostskiva på varje kassler.
Lägg den andra halvan av smördegen över kasslern som ett rutnät.
Pensla med den uppvispade ägget.
Grädda i ugnen, 220 grader, ca 40 minuter
Visningar:
1782
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Kasslerpaj recept
Kasslerpaj med ..
av evaldo
över 2 månader
Kasslerpaj med
av heca
över 2 månader
Krämig kasslerp
över 2 månader
Kasslerpaj med
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Anten
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Vompa
över 2 månader