Ginger Biscuits

Engelska ingefärskakor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
18 st

Ingredienser

225 gram vetemjöl
1/2 tsk salt
2 rågade tsk bakpulver
2 rågade tsk bikarbonat
2 rågade tsk pepparkakskryddmix (kockens)
3 rågade tsk malen ingefära
1 rågad tsk kanel (malen)
100 gram smör
100 gram socker
4 msk sirap (som ska hettas upp varsamt)
Går också att använda honung
sätt på ugnen i god tid när ni börjar baka.

Gör så här

Sila ihop: vetemjölet, salt, bakpulver, bikarbonaten, pepparkakkryddmixen, ingfäran och kanlen. Blanda ihop fettet med kryddorna och tillför sockret. Häll i sirapen och blanda noggrant (smeten ska vara något "stel" i konsistensen. Med mjölade händer rulla ihop bitar från smeten till valnöts stora bollar. Placera dom på en bakplåtsklädd ugnsplåt varje "valnöt" måste få plats på plåten men inte för nära varandra för dom "växer" i ugnen. Kakorna ska bakas i ugnstempratur 200 grader 5-7 minuter längst upp i ugnen till dom börjar få bra färg sedan flyttas dom ner till nedersta falsen i ugnen och bakas klart där i 5-6 minuter. Låt kakorna svalna i fem minuter innan ni tar av dem från plåten och lägg dem på ett "bakgaller " för att få svalna helt. Ugnstemp: 200 grader Tid: 10-14 min
Visningar:
2476
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Tea time lavend
över 2 månader
Ginger stem bis
av Fin
över 2 månader
Earl Grey Biscu
av Bodil56
över 2 månader